Otevřeli jsme první Macron Sports Hub v ČR 🌟

Oblečení pro trenéry a realizační tým: Komfort a styl

Mimo oblečení pro samotný tým je nezbytné dobře vybavit i trenéry a realizační tým. Tito lidé totiž hrají klíčovou roli při úspěchu každého mužstva a výběrem vhodného oblečení můžete pozitivně ovlivnit jejich výkony na tréninkovém hřisti i u postranní čáry. Vyberte proto realizačnímu týmu pohodlné, funkční a odolné oblečení, které jim zajistí potřebný komfort pro práci. 

Historie oblečení pro trenéry a realizační tým

V samotných počátcích moderního sportu nosili trenéři především formálně laděné oblečení a soupravy. Standardem byl oblek s kravatou střižený podle dobových zvyklostí. Avšak postupem času začali někteří trenéři upřednostňovat před elegancí pohodlné nošení, které se bude hodit i do nepříznivého počasí. V průběhu 20. století se tak začali trenéři a realizační týmy poohlížet po oblečení, které je nebude svazovat v pohybu a obstojí i v náročnějších povětrnostních podmínkách. Do popředí se tak začala dostávat kombinace volných kalhot a polo triček. 

Nové tkaniny – nové možnosti

Ve druhé polovině dvacátého století se dostaly do popředí nové syntetické materiály, které přinesly revoluci v oblasti sportovního oblečení. Tyto tkaniny totiž přinášely lepší prodyšnost a lepší odvod potu a nesmíme zapomínat ani na jejich větší elasticitu. Svou oblibu si tyto materiály získaly nejen mezi aktivními sportovci, nýbrž i mezi trenéry, kteří během tréninků i soutěžních klání byli také čím dál více v pohybu. 

Přečtěte si také náš článek, který se zabývá vývojem fotbalového oblečení od jeho počátků až dodnes: Fotbalové oblečení: Kompletní průvodce pro hráče všech úrovní

Ačkoliv se stále na lavičkách setkáme s trenéry, kteří preferují formální styl oblékání, výjimkou nejsou ani ti, kteří se spoléhají na nové materiály a sportovní střihy. Díky moderním technologiím tak mohou nosit trenérské oblečení, které je vyrobeno z pokročilých materiálů, ale zároveň si zachovává jistý uhlazený vzhled.

Výběr správného oblečení pro trenéry a realizační tým

Ve výběru oblečení pro trenéry a realizační tým je dobré postupovat podobně pečlivě jako u výběru oblečení pro hráče. Zohlednit byste měli především jeho pohodlí, funkčnost, ale také jeho vzhled. Jen tak zaručíte, že vybrané oblečení všem dobře padne, bude dostatečně flexibilní a zajistí realizačnímu týmu dostatečný komfort během tréninků i zápasů.

Materiál 

Trenéři i realizační tým tráví dlouhou dobu na sportovištích, kde čelí rozmarům počasí. Je proto potřeba vybrat materiály, které jim v tom budou dobře asistovat. Zaměřte se na tkaniny, které dobře odvádějí vlhkost. V tomto ohledu jsou velmi oblíbené materiály jako polyester nebo nylon. 

Podobně jako u oblečení pro hráče zohledněte také prodyšnost. V prodyšných tkaninách může tělo lépe regulovat svou teplotu, a tak se díky neustálé cirkulaci vzduchu nepřehřívá. Svou roli ve výběru materiálu by měla hrát také jeho odolnost. Nejlépe v tomto ohledu obstojí tkaniny, které mají vysokou míru roztažitelnosti, jako jsou látky s příměsí elastanu. V chladnějších podmínkách nezapomeňte na přidání dalších vrstev oblečení, jako jsou mikiny a bundy

Velikost a střih

Výběr vhodného střihu a velikosti se samozřejmě podepisuje na celkovém komfortu při nošení. Správně vybrané oblečení by nemělo nijak limitovat v pohybu. Zvolit byste tak měli střih který bude akorát, nebude příliš těsný, aby někde neškrtil, ale také nebude příliš volný, aby se při pohybu nepletl. Při výběru střihu se snažte zohlednit i individuální styl hlavního trenéra a design klubových dresů.

Myslete také na chladnější období roku, kdy je potřeba vybavit realizační tým teplým oblečením. Praktickou volbou pro toto období jsou zejména bundy s delším střihem a stahovacími šňůrkami. Praktickou volbu představují také prošívané vesty. V zimě ani létě byste také neměli zapomínat na pokrývku hlavy

Funkčnost

Svou roli samozřejmě hraje i funkčnost a praktičnost všech kousků oblečení pro realizační tým. To se logicky odvíjí i od sportu, pro který realizační tým vybavujete. Trenéři obvykle ve svých soupravách pro dobu přípravy družstva potřebují mít značné množství strategicky umístěných kapes pro nezbytné drobnosti, jako jsou píšťalky, stopky nebo poznámkové bločky. 

Sady oblečení pro trenéry a realizační tým by měly samozřejmě být variabilní, aby se mohli všichni přizpůsobit aktuálním klimatickým podmínkám. Nezapomeňte proto na klasické tréninkové soupravy, ale také možnost převléknout se do šortek v teplejším počasí. V době chladnějšího počasí je vhodné mít k dispozici nepromokavé bundy odolné proti větru.

Trendy v oblečení pro trenéry a realizační tým

Odvětví sportovního oblečení patří mezi ta, která se neustále dynamicky rozvíjejí. Mimo prémiové materiály a skvělou funkčnost se v poslední době také klade důraz na udržitelnost sportovního oblečení. 

Materiál oblečení pro trenéry

V současné době dochází ke změnám zejména v oblasti materiálů. Tyto změny mají vést především k udržitelnosti oděvů bez vlivu na jejich funkčnost. Sportovní značky se snaží do svého oblečení začlenit recyklované materiály nebo organickou bavlnu. Jedná se tak o oblečení, které minimalizuje environmentální dopad.

Najít můžete také oblečení vyrobené z pokročilých materiálů, které dobře odvádí přebytečnou vlhkost a jsou ošetřeny antimikrobiální úpravou pro minimalizaci tělesného zápachu. Při pečlivém výběru můžete narazit i na materiály, které mají odolnost proti UV záření.

Design

Ruku v ruce s inovativními materiály jdou samozřejmě i designové požadavky. Trenéři včetně realizačních týmů by se měli v oblečení cítit pohodlně a zároveň vypadat reprezentativně. Mnoho kolekcí se tak nese v duchu athleisure, což je styl, který vznikl průnikem sportovního a volnočasového oblečení. Ryze funkční sportovní oblečení je tak designováno v ležérním duchu, aby vypadalo dobře i mimo hřiště.

Klíčovou roli při designování oblečení pro realizační týmy samozřejmě hrají i klubové barvy. Do popředí se však derou i jiné výrazné barvy včetně odvážných potisků, které zaručí, že váš tým bude skutečně nepřehlédnutelný. Samozřejmostí je také personalizace oblečení pomocí týmových symbolů a případně i jmen nebo iniciál nositelů.

Oblečení pro realizační tým Macron

V nabídce sportovního oblečení značky Macron najdete velký výběr oblečení pro trenéry a realizační tým. Kromě klasických tréninkových souprav pro aktivní pohyb během přípravy jsou to samozřejmě také bundy a vesty do chladnějšího počasí, stylová polo trika i kalhoty

Pro kombinaci maximálního pohodlí a výkonu využívá Macron při výrobě svého oblečení technologie Softlock, Zerotex nebo Interlock a mezi trenérským oblečením najdete také pohodlné kousky z udržitelné bavlny. Macron nezůstává pozadu ani v otázce dopadu na životní prostředí. Velký důraz totiž klade mimo jiné na udržitelnost své výroby a minimalizaci jejího dopadu na životní prostředí. 

Vyberte to správné oblečení

Na první pohled se může zdát, že vybírat oblečení pro někoho, kdo stojí mimo hlavní pozornost, není tak náročný úkol. Opak je ale pravdou. Při výběru oblečení pro trenéry a realizační tým je nutné najít dokonalou rovnováhu mezi pohodlím, výkonem a funkčností daného kousku oblečení. Udržte svůj trenérský tým v dokonalé synergii s počasím, aby důležitá rozhodnutí při zápasech mohli učinit s nohama v suchu.

Zpět do obchodu