Otevřeli jsme první Macron Sports Hub v ČR 🌟

Macron se stal dvojkou českého fotbalu

Stalo se to, co jsme dlouho očekávali: Macron se stal druhou nejsilnější značkou v českém fotbalu, hned po Adidasu. V současné době můžete jeho logo vidět na dresech 22 % prvoligových/druholigových fotbalových klubů u nás.

O značce Macron

Macron je italská značka sportovního oblečení, která vznikla v roce 1971 v Bologni. Jejím původním posláním byla distribuce baseballového vybavení pro společnost MacGregor USA a další americké baseballové značky v Itálii, ale už necelé tři roky po svém založení začal Macron vyrábět vlastní oblečení a vybavení pro profesionální baseball, basketbal a volejbal.

K Macronu jako jednomu z lídrů evropského fotbalu, jak jej známe dnes, vedla dlouhá cesta. Úplně první sponzorství fotbalového klubu, domácí FC Bologna, došlo až v roce 2001. V tu chvíli se Macron zařadil mezi renomované dodavatele oblečení pro profesionální fotbalové kluby a dále už jen rostl.

V roce 2016 podepsal Macron první národní fotbalový tým, a to albánský, což ho zase posunulo o kus dopředu. O rok později už byl Macron třetím nejdůležitějším dodavatelem evropského fotbalu. Významný milník přišel v roce 2019, kdy se stal oficiálním dodavatelem dresů pro rozhodčí ve všech soutěžích UEFA. Zároveň v současné době obléká téměř 300 evropských fotbalových klubů.

Proč má Macron takový úspěch

Za úspěchem značky Macron stojí kombinace několika faktorů, které jsou pro profesionální i amatérské fotbalové kluby při výběru zásadní. Tím hlavním je nekompromisní důraz na špičkové technické zpracování, inovativní design a propracované detaily

Zdroj: https://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/0278-15e7bb968cd0-68706d18a1ba-1000--viktoria-plzen-vs-qarabag-match-facts/Zdroj obrázku: https://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/0278-15e7bb968cd0-68706d18a1ba-1000--viktoria-plzen-vs-qarabag-match-facts/

 

Macron vyvíjí každý kousek oblečení s ohledem na specifické požadavky konkrétního sportu a myslí na to, aby sportovcům nejen nebránilo v podávání maximálních výkonů, ale také aby je v nich podpořilo. Fotbalové oblečení od Macronu nezapře ani své italské kořeny, které se nezaměnitelně promítají do elegantně-funkčního stylu oblečení. 

Které české kluby nosí Macron

Sezónu 2024/25 odehraje v dresech od Macronu celkem 7 prvoligových a druholigových fotbalových klubů:

  • FC Viktoria Plzeň
  • FC Baník Ostrava
  • FK Teplice
  • MFK Chrudim
  • FC Silon Táborsko
  • FK Viktoria Žižkov
  • FC Baník Ostrava B

Jak oblékáme fotbalové kluby do Macronu

Yoursport je předním dodavatelem Macronu, a tak vás jistě nepřekvapí, že fotbalové kluby do Macronu oblékáme především my. Pokud vás zajímá, jak taková spolupráce funguje, přečtěte si naše případové studie:

MFK Chrudim: Jak jsme oblékli A-tým během 16 dnů

MFK Chrudim nás oslovil s velkými plány – do budoucna chce totiž celý klub kompletně převléknout do oblečení od značky Macron. Začali jsme od hráčů a realizačního týmu chrudimského áčka. Na jejich šestou druholigovou sezónu jsme je vybavili novými dresy, tréninkovými soupravami i vycházkovým oblečením.

Důležitá čísla: 

  • 16 dní nám trvalo dodat kompletní dresy s potiskem
  • 750 kusů oblečení jsme dodali
  • 25 hráčů jsme vybavili dresy, tréninkovým a vycházkovým oblečením

Áčko, béčko, realizační tým i kancelář: Jak jsme oblékali FC Táborsko

V druhé nejvyšší fotbalové soutěži jde o hodně. Proto když nás oslovilo FC Táborsko s poptávkou oblečení, věděli jsme, že bude záležet na stoprocentní funkčnosti, pohodlí i originálním designu. Podívejte se, jak jsme oblékali A-tým, B-tým, realizační tým i kancelář táborského fotbalového klubu.

Důležitá čísla

  • 3 týdny nám trvalo dodat kompletní dresy s potiskem
  • 1600 kusů oblečení jsme dodali
  • 4 roky trvající smlouva

Macron v ostatních sportech

Macron se sice v poslední dekádě proslavil jako jedna z nejvýznamnějších fotbalových značek, ale fotbalem jeho nabídka rozhodně nekončí. Velkou roli hraje oblečení od Macronu také například v rugby, basketbalu, volejbalu, baseballu nebo házené. Ve světě rugbyového oblečení je dokonce Macron bezkonkurenční jedničkou. Jeho logo na dresech nosí mimo jiné česká rugbyová reprezentace. 

Co se týče basketbalu, i my sami dodáváme oblečení od Macronu například slovenské basketbalové reprezentaci. Ve světě házené zastupujeme Macron v rámci spolupráce s DHK Baník Most

 

Chcete i vy převléct svůj tým do Macronu? Stačí, když se nám ozvete. Společně určitě najdeme to pravé řešení na míru vašemu klubu. 

Zpět do obchodu