Otevřeli jsme první Macron Sports Hub v ČR 🌟

Jaké jsou výhody vlastního klubového oblečení

Uvažujete o pořízení vlastního klubového oblečení? Věřte nám, že to stojí za to. Kromě toho, že bude váš tým na hřišti lépe vidět, vás s klubovým oblečením na míru čeká i spousta dalších výhod. Přinášíme vám přehled těch nejvýznamnějších.

Uniformita v klubovém oblečení

Uniformita a jednotný vzhled je hlavním důvodem, proč si i menší kluby včetně těch školních čím dál častěji pořizují kvalitní klubové oblečení. Jednotnost klubového oblečení znamená více než jen standardizovaný vzhled oblečení. Odráží klubové hodnoty a posiluje identitu klubu

Jednotný klubový styl navíc pomáhá překonat individuální rozdíly, a hráči se díky tomu stávají rovnocennými. Když na sobě všichni mají stejný dres, nezáleží tolik na tom, kdo hrál v minulém zápase nejlépe nebo kdo nosí v civilu nejdražší oblečení. V klubovém oblečení získávají hráči pocit, že jsou si rovni, a tím spíše pak táhnou za jeden provaz. Odlišné trenérské oblečení naopak posiluje autoritu a postavení trenéra.

Přečtěte si také náš článek: Jak vytvořit jednotný klubový styl

Možnost personalizace klubového oblečení

Pořízení kvalitního klubového oblečení vám také poskytuje spoustu možností pro personalizaci. Některé menší kluby mohou jednotné oblečení vyřešit nákupem univerzálních sportovních dresů, které umožňují jejich rozpoznatelnost na hřišti. Takové řešení ovšem většinou nemá na družstvo stejný dopad jako profesionálně vyrobené oblečení, které vyjadřuje identitu týmu. A navíc ani nebývá o tolik levnější.

Jak si můžete přizpůsobit klubové oblečení

Když se řekne personalizace klubového oblečení, většina lidí si představí potisknutí číslem, případně i jménem hráče. A i když se jedná o to nejdůležitější, bez čeho se vaše dresy neobejdou, není to zdaleka vše. Klubové oblečení nabízí mnoho možností personalizace:

Potisk se jménem a číslem

Na žádném zápasovém dresu by nemělo chybět číslo a ideálně také jméno hráče. Usnadňuje identifikaci jednotlivých hráčů na hřišti a v případě mladších sportovců přijde vhod také při nevyhnutelných ztrátách a záměnách dresů. 

Individuální potisk je ale možné umístit také na další klubové kousky, jako jsou tréninkové soupravy, bundy nebo sportovní tašky. To hráčům dodává pocit výjimečnosti a prestiže. 

Klubové barvy

Pokud mají lidé vaše dresy už z dálky poznávat, přizpůsobte je klubovým barvám. Dobře zvolené kombinace mohou nejen podpořit vaši týmovou identitu, ale také hráčům pomohou udržet si přehled o tom, kde se na hřišti pohybují jejich spoluhráči. Nezapomínejte samozřejmě na pořízení domácí i venkovní sady dresů.

Klubové logo

Pořídit oblečení v klubových barvách není tak těžké. Je to právě logo klubu, které dává najevo, že tohle jsou opravdu vaše dresy. Můžete z něj udělat nejvýraznější prvek celého dresu, obzvlášť pokud je pro váš klub skutečně významné, nebo ho na něj umístit nenápadně.

Loga partnerů

Mít partnery a sponzory je pro klub samozřejmě výhodné. Pokud ale nemáte dostatek možností, jak jim jejich štědrost oplatit, je možné, že se k vám sponzoři nehrnou tak, jak by mohli. Umístění jejich loga přímo na dres je přitom skvělá reklama, která přiláká pozornost. 

Pokud si necháváte vyrábět plně personalizovaný design dresů, pak není problém do něj loga elegantním způsobem zahrnout. Kdo ví, jaké možnosti sponzoringu vám to může přinést.

Dresy pro speciální příležitosti

Díky nekonečným možnostem personalizace si můžete také nechat vyrobit klubové dresy pro speciální události. Může jít o různé turnaje, oslavy významných výročí, soustředění… zkrátka příležitosti, které si zaslouží vlastní design.

Výběr materiálu 

Personalizace není jen o potisku a designu. Dává vám také možnost zvolit si materiál, který vám bude nejlépe vyhovovat. Můžete tak pro své členy vybrat funkční, prodyšné a odolné materiály, ve kterých se jim bude hrát.

Přečtěte si také náš článek: Jak vybrat správné sportovní oblečení pro klub

Profesionální vzhled

Tým, který vyběhne na hřiště v kvalitních, jedinečných dresech, zkrátka vzbuzuje mnohem profesionálnější dojem. A to nejen v divácích, ale i v soupeři. Protihráči tak spíše nabudou pocitu, že proti nim hraje schopný tým, který by měli brát vážně. Když jste si dali takovou práci s dresy, bude všem jasné, že neodbýváte ani tréninky.

A podobný účinek má profesionální vzhled dresů i na váš tým. Hráči v kvalitních dresech výrazněji vnímají to, že jsou součástí většího celku a že se s tím přichází určitá prestiž, ale i jistá očekávání. Profesionálně vypadající dresy tak mohou přispět k lepšímu a důstojnějšímu chování na hřišti i mimo něj. 

Jak na profesionální vzhled klubového oblečení

Aby dresy působily profesionálně, nestačí ale jen zvolit jednotné barvy a natisknout na ně čísla. Hlavní roli hrají detaily. Klubové oblečení se může pyšnit logem, unikátními prvky, které odkazují na tradici klubu, nebo může být vyvedeno v klubových barvách. Nejefektivnějším způsobem, jak toho dosáhnout, je svěřit návrh dresů odborníkům, kteří vám pomohou vkusně zachytit jedinečnost vašeho týmu. 

A přesně to vám nabízíme v rámci našich služeb. Pokud se rozhodnete pro nové klubové oblečení, jedním z prvních kroků bude právě návrh designu. Máme vlastní grafické studio, ve kterém vám naši grafici připraví návrh na míru – s vašimi klubovými barvami, logem a dalšími detaily. Vy pak návrhy buď rovnou schválíte, nebo je společně doladíte k dokonalosti. 

Týmová sounáležitost

Klíčovou úlohou klubového oblečení je také posílení týmové identity a pocitu sounáležitosti s týmem. Nošením klubového oblečení dávají hráči najevo, že patří ke svému týmu. A nejedná se zdaleka jen o dresy na zápas. Stejný, ne-li ještě výraznější efekt mají i tréninkové soupravy nebo obrandované klubové oblečení na volný čas. Jejich nošením hráči reprezentují svůj klub, i když jsou zrovna mimo hřiště. 

Klubový merch pro fanoušky

Lidé rádi někam patří. Nemusí se to ovšem týkat jen hráčů a trenérů. I fanoušci vašeho týmu, podporovatelé a rodiče rádi ukážou, že jsou součástí vašeho týmu. Proto si i menší kluby čím dál častěji nechávají navrhovat a vyrábět klubové oblečení pro fanoušky. Nemusí přitom jít o nic velkého – bohatě stačí klubová šála, čepice nebo třeba mikina.

Dost možná si merch pro fanoušky spojujete spíše s dobře známými týmy, které hrají ve vyšší lize, ale to zdaleka není nutností. Rádi vám navrhneme takový merch pro fanoušky, který bude odpovídat vašim představám – a bez ohledu na velikost vašeho klubu a na soutěž, kterou hrajete, vám poskytneme stejný servis, jaký by od nás dostal prvoligový klub.

Povědomí o klubu

Sportovní klub je do určité míry značka. A klubové oblečení je tím nejvýraznějším způsobem, jak ji prezentovat. Začíná to tím, že jednotné dresy usnadňují fanouškům, soupeřům i vašim vlastním hráčům identifikaci vašeho týmu, ale nemusí to tím končit.

Stejně, jako se lidem při pohledu na červeno-bílé dresy vybaví pražská Slavie a u kombinace modré a granátové si vzpomenou na fotbalovou Barcelonu, mohou si i váš klub neodmyslitelně spojit s nezaměnitelnou barvou a designem vašich dresů. Lepší povědomí o klubu zvyšuje jeho prestiž, pomáhá rozšiřovat fanouškovskou základnu a přispívá k silnějšímu pocitu klubové identity.

Praktičnost a funkčnost klubového oblečení

Při nákupu vlastního klubového oblečení nerozhodujete jen o barvách a designu. Sami si také můžete vybrat materiál, případně střih, který vám bude nejlépe vyhovovat. Pro mnoho klubů je právě povýšení kvality samotného oblečení jedním z nejvýznamnějších důvodů, proč se nakonec rozhodnou pro pořízení klubového oblečení na míru.

Pro své klubové oblečení můžete zvolit materiály, které vás nebudou brzdit, ale naopak vám pomohou k lepším výkonům. Když si pořizujete dresy úplně od základu, můžete je totiž přizpůsobit vašemu sportu i stylu hry. Na rozdíl od těch univerzálních, které sice poslouží, ale nikam vás neposunou. 

Přečtěte si také náš článek: Jak vybrat sportovní oblečení

Kromě toho je vlastní personalizované oblečení čistě praktické. Klubový design umožňuje rychlou identifikaci vašeho týmu na větších turnajích, čísla a jména hráčů na dresech jsou dobrou pomůckou pro trenéry i rozhodčí a usnadňují hledání dresů ztracených v šatně a dobře zvolené kontrastní barvy mohou hráčům pomoci lépe se zorientovat na hřišti.

 

Uvažujete o vlastním klubovém oblečení? Ozvěte se nám!

Zpět do obchodu